Pestovateľská pálenica

Pestovateľský rok 2014/2015 začína v pálenici v Jelšovciach od 1.7.2014 !!!

 

Keďže pálenie ovocných destilátov patrí k tradíciám slovenského národa, radi by sme Vás opäť privítali v našej pestovateľskej pálenici v Jelšovciach. S úsmevom a nadšením pre danú vec sa s Vami podelíme o skúsenosti a zážitky z rokov minulých a dúfajme, že spolu sa vydáme na cestu k výrobe kvalitných ovocných páleniek, s ktorými sa budete môcť kdekoľvek pochváliť.

V priebehu júna nám dozrejú prvé čerešne a musí mi dať každý za pravdu, že stromy nám zakvitli nádherne. Bola by škoda nevyužiť takúto príležitosť a nespraviť si vlastnú čerešňovicu.

Veď ovocný destilát z čiernych alebo neskorých divých čerešní patrí medzi najviac aromatické a chuťovo vynikajúce pálenky. Avšak treba doplniť, že aj najviac hodnotné, čo vyznačuje náročnosť zberu.

Dni v tomto ročnom období sú horúce, a tak Vás opäť chceme upozorniť na teplotu kvasného procesu, ktorú musíme zabezpečiť. Horná hranica 18 – 20 stupňov sa nesmie prekročiť.

Vaša snaha by mohla byť prekazená octovým kvasením poctivo nazbieraného ovocia. Po prvom týždni kvasenia a následnom týždni dokvášania nie je na čo čakať. Kvas treba okamžite zaniesť do pálenice a môže sa začať oslava....Oslava krásneho roku 2014, ktorý spolu úspešne strávime.

Na záver Vám prajeme .......Na zdravie!

Pálenie ovocných destilátov je tradičnou metódou spracovávania ovocia. V našej pestovateľskej pálenici si môžete dať vypáliť kvalitný ovocný destilát priamo z Vášho ovocia. Pálenica je vybavená najmodernejšou technológiou, založená na modernom spôsobe vedenia destilácie s využitím najnovších poznatkov v procese pálenia. Zariadenie pálenice je najvyššej kvality a spĺňa najprísnejšie podmienky EÚ. Hlavný proces prebieha v jednokotlovom zariadení s rektifikačnou viacposchodovou kolónou s obsahom 300 l – KPD 300. Celý systém umožňuje aktívne riadiť liehovosť, ovplyvňovať chuťové a aromatické vlastnosti destilátov. Celá technológia je ovládaná odbornou obsluhou, ale i elektronicky, čo zamedzuje akýmkoľvek komplikáciám. Kotol je vyhrievaný zemným plynom, pretože iba takto je možné dosiahnuť regulovanú destiláciu. Doprava kvasov z kvasných nádob je zabezpečená pomocou vývevy. Každý kvas je destilovaný samostatne, aby ste mali len svoj ovocný destilát. Minimálne množstvo na vypálenie je 100 l. V našej ponuke máme dva druhy destilácií. V režime STANDARD je cena 5,20 Eur za 1 liter 52% destilátu. Pre fajnšmekrov a zákazníkov, ktorí si potrpia na kvalite, odporúčame destiláciu KOMFORT, kde je cena 6,80 Eur. Samozrejmosťou v našej pálenici je dodržiavanie hygienických zásad. Po každej destilácii je aparatúra premývaná, teda celá rektifikačná kolóna ako i samotný kotol vyčistený tlakom vody.

Pretože destilácia je pre pestovateľa malým sviatkom, všetko prebieha v čistom prostredí a umožňujeme našim zákazníkom spríjemniť si čakanie počas destilácie v príjemnom prostredí a atmosfére. Aj naša Reštaurácia Vám ponúka osvieženie a možnosť ochutnať produkty Pálenice Jelšovce.

Výhody pestovateľského pálenia v Pálenici Jelšovce:

  • špičková kvalita
  • príjemné a čisté prostredie
  • dobrá cena
  • destiláty z Vášho ovocia
  • kvalitné služby a konzultácie s osobitným prístupom

Radi Vám poskytneme:

  • drvenie ovocia na kvas
  • odborné rady pri pripravovaní ovocných kvasov
  • meranie cukornatosti ovocia i stupňa prekvasenia refraktometrom – určenie najvhodnejšej doby pálenia, meranie pH, meranie hodnoty alkoholu v kvasoch
  • riedenie destilátov
  • predaj rôznych druhov ozdobných fliaš
  • vlastná etiketa (podľa pripraveného alebo i vlastného návrhu)
  • predaj kultúrnych kvasiniek a enzýmov
  • predaj potravinárskych barelov, sudov na kvas

Príprava ovocného kvasu nie je náročná, ale vyžaduje si starostlivosť a dodržanie správnych zásad. Výsledný efekt ale určite stojí za tú námahu. Ponúknite svojím priateľom a známym Vašu kvalitnú čerešňovice, slivovicu, hruškovicu, marhuľovicu či jablkovicu...

Vaše objednávky na destiláciu prijímame na tel. čísle 0948 030 816.